Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Heraklion (Kreta) KALIA BEACH 3*21.10. LJU  7xAI489 €
Antalija SUNSTAR RES 5*30.10. LJU  7xAI619 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*04.12. VIE  7xAI831 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL761 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*05.12. MUC  7xPOL448 €
Madeira Hotel O Col 3+*19.12. MUC  7xPOL440 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI390 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*09.04. MUC  7xPOL859 €
Punta Cana Hotel Grand 5*30.11. MUC  7xAI1076 €
Heraklion (Kreta) Hersonisos 4*07.04. VIE  7xPOL497 €
Cancun (Mehika) Hotel Catal 4*26.11. VIE  7xAI992 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.11. MUC  8xPOL1256 €
Mombasa-Kenija Jacaranda I 5*27.11. MUC  9xPP1202 €
Mauritius Seaview Cal 4*19.03. VIE  7xPOL1062 €
Rodos Kresten Pal 4*01.04. VIE  7xPOL471 €
Antalija CLUB CALIME 5*22.10. VIE  5xAI307 €
Hurghada Grand Resor 5*30.11. VIE  7xAI300 €
Zanzibar SULTAN SAND 3+*03.04. MUC  7xAI1015 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Škotska, potovanje na obisk h Keltom in v škotsko višavje - 6 dni

Zagotovljeni termini:
29.10.2017

Škotska, potovanje na obisk h Keltom in v škotsko višavje - 6 dni

  • odhod: 29.10.2017 | dni: 6 | cena: 1.069,00 EUR
Škotska! Potovanje navdušenja in veselih trenutkov. Spoznajmo zapuščino keltskih druidov, severnih ljudstev, gradove in lepote škotskega višavja ter legendo o Nessie. Odličnost zagotavlja majhnost skupine (6-8 potnikov), individualen pristop in vsi ogledi in navedene vstopnine že v ceni.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - EDINBURG - GLASGOW
Zbor potnikov in prijava na let s presedanjem proti Edinburgu (max 1 kos osebne prtljage na letalu do 7 kg in 1 potovalka/kovček 15kg). Po pristanku in ureditvi formalnosti se bomo s kombi vozilom odpravili na našo slikovito pot, najprej na slovito bojišče za škotsko svobodo - Stirling Castle. Prerojeni tudi iz navdihujočih momentov filma Braveheart nadaljujemo pot proti Glasgowu. Panoramski ogled Glasgowa z Glasgow Greenom, katedralo, univerzo ter ekshibicijskim centrom, nato pa namestitev in nočitev v okolici.

2. dan: GLASGOW - DUNADD - OBAN
Zajtrk in naprej v skrivnostno škotsko v Dunadd, kjer stoji grad, sedež Dalriade, prvega škotskega kraljestva. Pleme Scotti iz Irske je državi tudi dalo ime. To mitološko pokrajino je s svojo hojo skreirala mogočna boginja Cailleach, poleg svoje kreatorske vloge je hkrati boginja vremena in rodovitnosti ter boginja prednikov in s tem temelja človekove eksistence. Nadaljevali bomo do kulturno-religioznega središča nekdanje Dalriadde in prvobitnih prebivalcev Škotske. Fantastični kompleks Kilmartin Glena nas bo navdušil, saj ima arheološko najdišče več kot 350 lokacij stoječih kamnov, t.i. Temple woods kamniti krog, observatorij Nether Largie, linearne grobnice... Gre za sveto neolitsko središče in območje stalne poselitve Škotov in njih prednikov, kjer so razvijali svoje znanje, magijo, moč in energijo. Nato prevoz do idiličnega mesteca Oban v fantastično (oblika podkve) oblikovanem zalivu. Namestitev v okolici in nočitev.

3. dan: OBAN - LOCH NESS - INVERNESS
Zajtrk. Danes si bomo na sprehodu ogledali lepo obalno mestece Oban, nato pa krenili v notranjost. Naš prvi postanek bo ob jezeru Loch Ness, kjer bomo močno napeli oči, da bi le mi odkrili Nessie. Hkrati nas bo navduševala okoliška pokrajina in slikoviti zaselki in značilna arhitektura. Po mističnem doživetju neponovljivega Loch Ness jezera pa naprej do izhodišča za odkrivanje škotskega višavja, v Inverness. Namestitev in nočitev v okolici.

4. dan: INVERNESS IN VIŠAVJE ŠKOTSKE
Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju sebe v potovanju v škotsko višavje. Umirjenost in odmaknjenost nas bo popolnoma napolnila in predali se bomo legendam o Macbethu, napolnili kartice fotoaparatov in se seznanili z značilnostmi škotske noše - kilti glavne karakteristike klanov in njihovega označevanja ter verovanj, katere so pred stoletji pomagali soustvariti severnjaki. Obiskali bomo enega izmed zgodovinskih gradov, kateri praktično kraljujejo na vsakem koraku višavja in se navduševali nad eno filmsko najbolj izkoriščenih pokrajin sveta. Nazaj v hotel in nočitev.

5. dan: INVERNESS - EDINBURG
Zajtrk. Naš zadnji dan odkrivanja Škotske bo zaznamoval obisk nacionalnega parka Cairngorms kjer bomo ponovno uživali v naravnih lepotah razgibane pokrajine, obiskali bomo muzej ljudskih običajev in folklore na prostem, nato pa nadaljevali v Edinburg, kjer si bomo mesto tudi ogledali na panoramski vožnji: McEwan hall, Waverley most, palača Lauriston, Chambers ulica in hiša Johna Knoxa, Holyrood, nato pa bo napočil čas za počitek. Nočitev v okolici.

6. dan: EDINBURG - LJUBLJANA
Zajtrk. Prevoz na letališče ter prijava na polet in pričetek povratka. Polet proti izhodišču s presedanjem.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu do Edinburga in nazaj s pristojbinami (max 1 kos osebne prtljage na letalu do 7 kg in 1 potovalka/kovček 15kg), prevoze skladno s programom in vse cestnine, pristojbine, parkirnine, vse navedene vstopnine na poti z ogledi, slovensko vodenje, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih in pristnih gostiščih-guesthouses (na podeželju, kjer ni ustreznih hotelov) v rangu 3*, DDV in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 225 €


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUST
Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 6 prijavljenih oseb, pri čemer je cena v rangu 6-7 oseb višja za 115 € po osebi.

CEPLJENJA:
Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo.

VIZUMI:

Vizumi niso potrebni.
Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):