Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*16.06. LJU  7xPOL499 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Severni Ciper RIVERSIDE G 4*27.04. LJU  7xPOL589 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*15.08. LJU  7xUAI519 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ549 €
Rodos SMARTLINE E 3*15.06. LJU  7xAI499 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*02.05. LJU  7xAI339 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL620 €
Krf IONIAN PARK 3*10.07. LJU  7xAI649 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*13.09. MUC  7xAI781 €
Šri Lanka The Long Be 4*10.05. MUC  7xPOL757 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*29.05. MUC  7xPOL486 €
Punta Cana Grand Palla 5*21.09. MUC  7xAI1112 €
Varadero Be Live Exp 4*13.06. MUC  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.06. VIE  7xAI439 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*12.06. MUC  7xPOL886 €
Dubaj (Emirati) Landmark Su 4*05.06. MUC  7xPOL532 €
Madeira Do Santo 4*26.06. MUC  7xPOL616 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*31.05. GRZ  7xPOL440 €
Mallorca FERGUS SOLL 4*21.06. SZG  12xPOL1763 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*13.06. MUC  7xPP1130 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*17.05. MUC  7xAI1004 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*23.04. MUC  10xAI957 €
Mauritius Seaview Cal 4*10.06. VIE  8xPOL1074 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Eritreja, afriško potovanje za sladokusce - 12 dni


Eritreja, afriško potovanje za sladokusce - 12 dni

  • odhod: 20.04.2018 | dni: 12 | cena: 1.999,00 EUR
  • odhod: 28.10.2018 | dni: 12 | cena: 1.999,00 EUR
  • odhod: 23.11.2018 | dni: 12 | cena: 1.999,00 EUR
Potovanje odkrivanj v deželi, kjer se je čas ustavil. Ne zamudite...Eritreja pričakuje. Potovanje v Afriko, čudovita Asmara, slikovita tržnica v Kerenu, spoznavanje eritrejskih plemen, vožnja s tipično lajdico med neokrnjenimi otoki Dissie... Afrika kot je še niste poznali.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - ASMARA
Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob dogovorjeni uri. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Asmari. Po prihodu prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2. dan: ASMARA
Po zajtrku ogled glavnega mesta Eritreje, ki mu pravijo tudi »mali Rim«. S svojo prelepo zbirko zgradb v arhitekturnem stilu »art deco«, ki je s stiliziranjem geometrijskih oblik navduševal v letih 1920 in 1930. V družbi pravih arhitekturnih čudežev bo naš ogled hitro minil. Predvsem bodo očarala poslopja Rimo-Katoliške katedrale, koptske cerkve Device Marije, slavne mošeje Al Khualafa al Rashedin, nato bodo na vrsti številne tržnice na katerih ponujajo zelenjavo, začimbe in spominke, zgradbo Fiat Tagliero, katera spominja na letalo. Za zaključek bomo obiskali še Tank Graveyard, pokopališče vseh vrst vozil. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3. dan: IZLET Z VLAKOM, ASMARA - KEREN
Po zajtrku se bomo s parno lokomotivo zapeljali po najstarejši, pred kratkim obnovljeni, afriški enotirni železnici preko gora Asmare do mesta Nefasit in potem nazaj v Asmaro. Pogledi z vlaka jemljejo dih in navdušijo ter očarajo tudi tiste, ki sicer niso ravno ljubitelji potovanj z vlakom, saj pot poteka preko številnih čeri, dolin, tunelov in mostov in velja za eno najlepših železniških poti v Afriki (izvedba vožnje je odvisna od števila potnikov. V kolikor je teh premalo se pot opravi z avtobusom). V popoldanskih urah se bomo na poti do mesta Keren ustavili za obisk plemena Bilen, ki se ukvarja s kmetijstvom in govedorejo, njihove ženske pa nosijo značilna pisana oblačila, obroče v nosovih in imajo telesa poslikana s kano. Ljudstvo živi v tipičnih okroglih hišah s slamnato streho. Naslednji postanek bo pri plemenu Tigre, v glavnem pastirjev, ki si čas krajšajo z petjem in plesom ob spremljavi bobnov in mesenke (kitare). Prihod v Keren, eno izmed najbolj atraktivnih mest Eritreje. Keren je zaradi zmernega podnebja dolgo časa veljal kot najbolj priljubljena točka za obiskovalce iz Evrope, saj leži na Eritrejski planoti, kjer so temperature občutno nižje kot v prestolnici. V mestu so tudi potekali odločilni boji med drugo svetovno vojno. Ogled Madoninega drevesa plodnosti, britanskega in italijanskega pokopališča, stare železniške postaje iz leta 1930, egiptovske trdnjave Tigu iz 19. stoletja, romarske cerkve Sv. Antona in stare mošeje. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: KEREN - FILFIL - MASSAWA
Zajtrk. Dopoldan namenjen preživljanju časa na barviti lokalni tržnici, ki zaživi vsak ponedeljek. Na njej trgujejo s kamelami in drugo živino, možen je nakup tipičnih izdelkov iz keramike, slame, srebrnega nakita… Popoldan se bomo odpravili proti obali do pristaniškega mesta Massawa - bisera Rdečega morja. Pot nas bo vodila skozi pokrajino, imenovano Filfil. Pot, poznana kot Pendice Orientali, nas popelje skozi najbolj dramatično in raznoliko pokrajino Eritreje in nam pričara čudovit dan. Prihod v Massawo, ki ni tako močno oddaljena od prestolnice, je pa popolnoma drugačna, saj se v mestu zelo pozna arabski pridih. Namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: MASSAWA - OTOČJE DISSIE
Po zajtrku se bomo z ladjico zapeljali do čudovitih in neokrnjenih otokov Dissie. Otočje, katerega sestavlja več kot 200 otočkov, spada med najlepše in najbolj obiskovane in je del Dahlak arhipelaga. Ležijo od 17 do 22 km južno od Massawe in so poznani po prelepih plažah, koralah in pticah. Vožnja med otoki in občudovanje čudovitega podmorskega sveta. Večerja. Nočitev v šotorih na rajski plaži.

6. dan: DISSIE OTOK - MATODE OTOK - MASSAWA
Zajtrk, vožnja z ladjico med otoki. Popoldanski povratek v Massawo. Večerja, nočitev.

7. dan: MASSAWA - FORO - ADULIS - ZULA
Zajtrk. Vožnja ob obali Rdečega morja proti jugu, do starodavnega pristanišča Adulis. Le-to je bilo nekoč del pomembne trgovske poti in je predstavljajo vrata do antičnih civilizacij starega Egipta ter rimskega in grškega cesarstva. Postanek v zalivu Zulu, kjer veliki tektonski jarek vstopi na afriško celino in nadaljuje vse do Mozambika. Še en dan lepih pejsažev bo pri kraju. Povratek v Massawo, večerja, nočitev.

8. dan: MASSAWA - GHINDAE - ASMARA
Po zajtrku ogled pristaniškega mesta Massawa, ki je bilo stoletja eno od najpomembnejših v regiji. S svojo vrhunsko arhitekturo v turškem slogu, nakupovalnimi arkadami in prelepimi mošejami mesto navdušuje. Obisk plemena Rashaida. Ženske plemena so veličastne, poznane po svojih črnih in rdečih geometrijsko potiskanih oblekah, dolgih in s srebrnimi nitmi prepletenim tančicah, biserih… Popoldanska vožnja v Asmaro, večerja, namestitev, nočitev.

9. dan: ASMARA - MENDEFERA - ADI QUALA
Po zajtrku vožnja proti Mendeferi. Postanek pri plemenu Tigrinjya, ki živi v tradicionalnih hišah imenovanih hidmo, ženske plemena pa si spletajo lase v posebne pričeske. Prihod v mesto Mendefera, katerega ime izhaja iz lokalnega jezika Tingrinya in pomeni »nihče si ni upal«, po odporu domačinov, ki so se na hribu branili pred italijansko okupacijo. Videli bomo tržnico, staro mošejo in cerkev Sv. Georga. Nadaljujemo do Adi Quala, prijetnega trgovskega mesta, ki leži na višini 2000 m. Najpomembnejša v mestu je prekrasna cerkev s svojimi freskami in z italijanskim mavzolejem, obdanim s kamniti levi in železnimi verigami. Le-ta je bil zgrajen v spomin na 8000 italijanskih vojakov, ki so umrli med napadom leta 1890. Povratek v Asmaro, večerja, nočitev.

10. dan: ASMARA - ADIKEYH
Zajtrk. Prvi postanek na poti bomo naredili v Qohaitu, kjer se nahajajo najslavnejši eritrejski arheološki ostanki. Slednji izvirajo iz obdobja pred velikim Aksumitskim imperijem in pripovedujejo o veličini civilizacije. Qohaitu leži na planoti 2500 m nad morjem, okoli katere se raztezajo globoki kanjoni in nam odpirajo čudovit razgled. Nadaljevanje vožnje v Adikeyh, večerja, nočitev.

11. dan: ADIKEYH - METERA - SEGENEITI - ASMARA
Zajtrk. Vožnja do Senafe in lažji vzpon do Metere, enega najbolj pomembnih zgodovinskih spomenikov v Eritreji. V Meteri se nahaja 2,5 m visok skrivnosten spomenik, poznan po svojem poganskem, predkrščanskem simbolu sonca nad polmesecem, kateri izraža južno arabsko božanskost, očara pa tudi kraljeva palača in grobnica. Med vožnjo nazaj proti Asmari bomo uživali v prekrasnem razgledu in bujni vegetaciji, postanek pa bomo naredili za obisk mesta Segeneiti, kjer se nahaja velikanska platana. Pozno popoldanski prihod v Asmaro, večerja, nočitev.

12. dan: ASMARA - LJUBLJANA
Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Asmara-Ljubljana v ekonomskem razredu s pristojbinami, vse prevoze, nočitve z zajtrkom v hotelih 3-4*, 1 x nočitev v šotorih, vse obroke kot je navedeno v programu, oglede po programu z vstopninami, dovolilnico za potovanje, zavarovanje z asistenco v tujini, vodenje v slovenskem jeziku in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 10-14 potnikov = 150€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • enoposteljna soba = 130€
  • vizum in urejanje = 60€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 10 oseb. Napitnine niso vključene, na poti 40 € po osebi.

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Priporočljivo je uživanje tablet proti malariji. Več na www.zdravinapot.si


Vizum: Je potreben.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):