Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Kefalonija Karavados B 3*26.08. LJU  7xNZ448 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*31.07. LJU  7xPOL655 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ539 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI698 €
Severni Ciper RIVERSIDE G 4*27.04. LJU  7xPOL569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI409 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*15.08. LJU  7xUAI529 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ539 €
Rodos BLUE SKY CI 4*24.08. LJU  7xPOL728 €
Hurghada LABRANDA CL 4*16.06. LJU  7xAI579 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL605 €
Antalija CENGER BEAC 5*27.04. LJU  7xAI659 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*13.04. MUC  7xPOL732 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*24.05. GRZ  7xPOL378 €
Punta Cana Grand Palla 4+*06.06. MUC  7xAI1082 €
Varadero Club Villa 4*06.06. MUC  7xAI951 €
Sharm El SheikhCYRENE GRAN 5*04.06. LNZ  7xAI426 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*07.05. MUC  8xPOL839 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*10.04. VIE  7xPOL564 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*12.06. VIE  7xAI908 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*24.04. MUC  7xPOL500 €
Madeira Monte Mar P 4*26.06. MUC  7xPOL569 €
Maldivi Thulagiri 4*19.06. MUC  7xPOL1121 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*28.04. VIE  5xPOL506 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Bolgarija

Bolgarija

Bolgarija

Od Tračanskih grobnic in Črnega morja do rožnega olja


Odhod:
28.04.2015

Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Sofija


Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Zagreba, Beograda in Niša v Sofijo, prestolnico Bolgarije. Nastanitev v hotelu. Nočitev.
2. dan: Rila
Zajtrk. Vožnja v pogorje Rila, kjer bomo v ozki in z gozdom porasli dolini obiskali Rilski samostan, najbolj sveti kraj dežele. Ustanovili so ga že v 10. stol. Samostan je imel poleg verskega tudi pomembno kulturno vlogo, še posebej v času turškega gospostva, ko je pomagal ohranjati bolgarsko narodno zavest. Ogled samostana z vsemi njegovimi zakladi, zlasti izjemno velike cerkve z bogato okrašenim ikonostasom in lepimi freskami ... Samostan je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Nadaljevanje slikovite vožnje v Plovdiv, ki leži na bregovih reke Marice in je drugo največje bolgarsko mesto. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
3. dan: Plovdiv-Črno morje
Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno Plovdivu. Zaradi pomembne strateške lege, se je mesto vedno otepalo novih zavojevalcev - zato je njegova zgodovina več kot burna. Sprehod po starem mestnem jedru. Navdušila nas bo zanimiva arhitektura: dobro ohranjene hiše iz časa bolgarskega narodnega preporoda (18. in 19. stol.), veliki rimski amfiteater iz časa cesarja Trajana, rimski stadion, muzej Trakart s fantastičnimi rimskimi mozaiki iz 3. in 4. stol. ter cerkev sv. Konstantina in sv. Helene s freskami in ikonami Debarske šole. Nadaljevanje poti na južno obalo bolgarskega Črnega morja. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
4. dan: Nessebar-Kazanlak
Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali starodavni Nessebar, eno glavnih bolgarskih obmorskih letovišč. Imenujejo ga "Biser Črnega morja" ali kar "Bolgarski Dubrovnik". Staro mestno jedro leži na otočku, ki je zdaj umetno povezano s kopnim. Romantične ozke ulice, zgodovinska arhitektura čudovitih hiš in cerkva je Nessebar popeljala na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Na sprehodu po zares lepem mestu si bomo ogledali glavne znamenitosti, med njimi Arheološki muzej, cerkev sv. Štefana - triladijska bazilika z začetki iz 11. stol. in cerkev Kristusa Pantokratorja (13. in 14. stol.), ki navdušuje z barvnimi dekoracijami zunanjosti. Vožnja v notranjost dežele v Kazanlak, prestolnico svetovno znane Doline vrtnic. Obisk Muzeja vrtnic, kjer bomo spoznali originalni način pridobivanja slavnega bolgarskega rožnega olja. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
5. dan: Kazanlak-Gabrovo-Arbanasi
Zajtrk. V Kazanlaku si bomo ogledali še kopijo Tračanske grobnice (original je pod zaščito Unesca in sodi v 4. stol. pr. n. št.). Nato bo na vrsti Etnografski muzej Etar ali bolje muzejska vas, ki se razprostira na področju 8 ha v bližini vasi Gabrovo. Muzej predstavlja arhitekturo in način življenja bližnje okolice od druge polovice 18. do začetka 19. stol. Na sprehodu po vasi si bomo lahko ogledali vse te izjemno lepe hišice in opazovali številne obrtnike pri svojem delu - njihove izvirne izdelke bomo lahko tudi kupili. Nadaljevanje vožnje v Arbanasi, prisrčno bolgarsko vasico, ki slovi po bogati zgodovini in številnih arhitekturnih spomenikih - med njimi so prav gotovo najlepše hiše iz časa bolgarskega narodnega preporoda. Ogledali si bomo tudi vaški biser: cerkvico Kristusovega rojstva. Zgradili so jo konec 16. in v začetku 17. stol., v notranjosti pa freske iz istega obdobja umetniško in tematsko jemljejo dih. Vožnja v Veliko Tarnovo. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
6. dan: Veliko Tarnovo-Sofija
Zajtrk. Veliko Tarnovo velja za najbolj slikovito bolgarsko mesto. Leži ob reki Jantri ob vznožju treh gričev: Carevec, Trapezica in Sveta Gora. Ponaša se s slavno zgodovino, tukaj je bila prestolnica Drugega bolgarskega cesarstva, zato ne nosi zaman tudi imena "Mesto cesarjev". Ogled znamenite trdnjave Carevec z mogočnim obzidjem, stražarskimi stolpi, ostanki samostana in cerkva, s patriarhovim kompleksom in cesarsko palačo. Vožnja v Sofijo, ki leži na 545 m visoki planoti ob vznožju gore Vitoša. Mesto je bilo zaradi svoje lege v središču Balkanskega polotoka in na pol poti med Jadranskim in Črnim morjem že od davnine pomembno cestno križišče. Zgodovina je dolga in zanimiva, za ozemlje so se bojevali Tračani, Rimljani, Huni, Slovani, Turki ... Več o tem na sami poti. Ogled glavnih znamenitosti: katedrale Aleksandra Nevskega, cerkve sv. Sofije iz 6. stol., po kateri je mesto dobilo svoje ime, rotunde sv. Jurija … Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
7. dan: Sofija-Boyana-Niš
Zajtrk. Nadaljevanje ogledov bolgarske prestolnice: univerze, skupščine, Narodnega gledališča, Narodne palače kulture … Za konec bomo v Boyani ob vznožju gore Vitoša obiskali odlično ohranjeno srednjeveško pravoslavno cerkev, ki je zaradi fresk iz 13. stol. poznana po vsem svetu in je tudi na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Slovo od Bolgarije in vožnja v sosednjo Srbijo, v Niš. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
8. dan: Niš-Avala-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja proti Beogradu. Naš zadnji postanek bo namenjen Avali, 511m visoki gori nekaj kilometrov južno od srbske prestolnice. Po stopnicah se bomo napotili do monumentalnega spomenika neznanemu junaku, delo velikega hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića. Po kosilu še vrnitev proti domu. Vožnja mimo Beograda v Ljubljano.

Cena:
579 € (najmanj 45 potnikov),
659 € (najmanj 30 potnikov),
759 € (najmanj 20 potnikov)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 5 polpenzionov in ena nočitev z zajtrkom v hotelih s 3***/ 4****, kosilo v Avali, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 140 evrov, vstopnine poravnate pri vodiču;


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):